Milieu impact

Duurzaamheid is voor mij van groot belang, en ik probeer dit altijd in acht te nemen in mijn maakproces. Bij de keuze van kleding geef ik de voorkeur aan merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo werk ik het meest met Stanley/Stella kleding, bekend om hun verantwoord geproduceerde textiel.

Daarnaast geef ik vaak de voorkeur aan tweedehands kleding. Door kleding een tweede leven te geven, draag ik bij aan de vermindering van afval en de vraag naar nieuwe grondstoffen. Tweedehands kleding is een geweldige manier om een unieke stijl te behouden zonder de aarde extra te belasten.

Voor textieldruk laat ik mijn textiel bedrukken bij Groenewas, een duurzame textieldrukkerij. Groenewas onderscheidt zich door gebruik te maken van milieuvriendelijke inkten en processen, waardoor de impact op het milieu minimaal is. Hun inzet voor duurzaamheid sluit perfect aan bij mijn eigen waarden en ambities.

Ook bij drukwerk probeer ik altijd duurzame keuzes te maken. Dit betekent dat ik selectief ben in de materialen en druktechnieken die ik gebruik, en waar mogelijk kies ik voor gerecycled papier en milieuvriendelijke inkt. Op deze manier kan ik mijn impact op het milieu verder beperken en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Tips voor het verduurzamen van mijn aanbod? Laat het gerust weten!