Piepschuim Rozet

Piepschuim Rozet is een Arnhems label voor jongvolwassenen en is onderdeel van cultuurcentrum Rozet. Het is een creatieve broedplaats waar we met jongvolwassenen en met partners uit de stad activiteiten organiseren op het gebied van taal, kunst en erfgoed. Gedurende mijn afstudeerperiode bij Rozet in 2020 heb ik het concept Piepschuim ontwikkeld. Hiervoor heb ik een half jaar onderzoek gedaan naar wat de behoeftes zijn van jongvolwassenen op het gebied van taal, kunst en erfgoed en hoe Rozet hierin kan voorzien. Hieruit volgde een concept voor de Piepschuim community, inclusief huisstijl en vervolgplan. Na mijn afstuderen heb ik de kans gekregen dit concept verder uit te werken samen met mijn collega's.

Hierbij zijn lopende initiatieven binnen Rozet ondergebracht in Piepschuim. In september 2021 stonden onze eerste activiteiten op de agenda: mode-ontwerper Patrick Hiemstra gaf een prachtig college en Live Your Story verzorgde een leerzame theatervoorstelling over racisme en discriminatie. Hierna volgden meerdere inspirerende activiteiten, die ondanks corona, een succes waren.

Binnen Piepschuim houd ik mij bezig met het opzetten en onderhouden van de huisstijl, social media, de website, offline uitingen, het organiseren van activiteiten, communicatie, fotografie en videografie.

 

Uitgelicht: Pretentieloos Schilderen

In samenwerking met kunstenares Cindy Vermeulen hebben we een reeks schilderlessen georganiseerd. We vonden het belangrijk geen druk te leggen op de resultaten: het ging écht om plezier hebben tijdens het schilderen. 

Het was een groot succes, met enthousiaste deelnemers. Elke les wist Cindy er een feestje van te maken: van samen werken aan een schilderij, tot modelschilderen. 

Voor het onder de aandacht brengen van deze activiteit, heb ik een plaatselijke campagne opgezet, met zowel online- als offline-uitingen. Ook mocht ik de fotografie verzorgen voor social media.

 

Using Format